Rólunk

Motto: “Ha nem változtatsz az életeden, nem lehet rajtad segíteni!*”

Tünde és Zsolt. Több mint 30 éve egy párt alkotunk és ezalatt “hagyományos” életformát éltünk, melyet a gyermeknevelés, a munka, a sok feladat és a kevés szabadidő jellemzett.
A jövedelemért való folyamatos küzdelem, a mindennapi tevékenységünk monotonitása után a nyaralások, a hosszú hétvégés kirándulások, az utazások voltak a feltöltődésünk legfőbb forrásai. Az emberek, a kultúrák, az emlékhelyek, a természet megismerése szenvedélyünkké vált.

Gyermekeink önállóvá vállása után, ötvenévesen érkezett el az idő arra, hogy a szokásos “mindennapi munka, évi pár nap szabadság” helyére egy szabadabb életstílus lépjen, melyben egyre több utazás kap helyet.

Tapasztalatainkat, élményeinket, benyomásainkat, történeteinket vizuális napló formájában megosztjuk veled. Reméljük, hogy téged is tettekre, kalandokra inspirálnak, de legalább segítenek jobban megismerni a körülöttünk levő világot és ami még fontosabb: megtalálni a helyed az univerzumban.

Csatlakozz hozzánk Te is és utazz Velünk virtuálisan!

 

PETŐ TÜNDE

Tünde nyughatatlan lelke újabb és újabb tapasztalásokat igényel. Nincs megállás egy pillanatra sem, legfeljebb egy rövid alvásra. A munkahelyi munka monotonitása lemeríti “akkumulátorait”, melyet az utazások során aktív kikapcsolódással tölt fel.

Fogékony az Univerzum rezgéseire, keresi a spirituális “megvilágosodást”, az ember helyét a mindenségben. A túrázás, hegymászás, a korábban nem ismert kultúrák megismerése, megértése a hobbija. Ha ilyen lehetőség épp nem adódik, akkor egy mozifilmre vagy színházi előadásra feltétlenül szakít időt.

Általában Tünde választja a következő utazási célpontokat.

Linkedin

 

 

Zsolt_inMorayZÁTROK ZSOLT

Pályafutását kórházi orvosként kezdte, majd néhány év praktizálás után más területre váltott. Az üzleti sikerek után azonban egyre fontosabbá vált számára a körülöttünk levő világ megismerése, a távoli kultúrák, vallások, emberek és a természet megismerése.

Az évek során a fotózás, videózás, az utazások dokumentálása vált egyik hobbijává, továbbá amerre csak megfordulnak, előszeretettel ismerkedik a helyi fűszerekkel, konyhai alapanyagokkal, ételekkel és elkészítési módjukkal, hazatérve pedig rendszeresen meg is főzi azokat.

Zsolt készíti a vizuális naplóbejegyzések többségét is.

In their task sharing

GibraltarPanorama of SvolvaerIn the garden of the Taj MahalLaksaga riverBetween sand dunesAfter a successful Condor watchingThe top of the mountainSalt pond poolsAcropoliSunset Close to the peakOn the inca trailRovaniemi

*Hippokratesz mondása