Rólunk

Motto: “Ha nem változtatsz az életeden, nem lehet rajtad segíteni!*”

Tünde és Zsolt. Több mint 30 éve egy párt alkotunk és ezalatt “hagyományos” életformát éltünk, melyet a gyermeknevelés, a munka, a sok feladat és a kevés szabadidő jellemzett. A mindennapi tevékenységünk monotonitása után a nyaralások, a hosszú hétvégés kirándulások, az utazások voltak a feltöltődésünk legfőbb forrásai. Hosszú évek alatt a világ, az emberek, a kultúrák, az emlékhelyek, a természet megismerése szenvedélyünkké vált.

Most elérkezettnek látjuk az időt a megújulásra, a régóta dédelgetett álmaink megvalósítására. Tudatos döntéssel fokozatosan felhagyunk a hagyományos életstílussal, hogy helyére lépjen a “főállású kalandorság”, melynek tapasztalatait, élményeit, benyomásait, történeteit vizuális napló formájában megosztjuk az olvasókkal. Egy olyan életstílusba vágunk bele, melyet “normálisan” inkább ifjú felnőttkorban szoktak bevállalni és 30-40 éves kor táján abbahagyni. Mi közel ötvenévesen döntöttünk úgy, hogy másképp szervezzük az életünket. Kíváncsiak várjuk, hogy mi történik velünk, hogyan viseljük a megszokott ritmusunk elhagyását, segít-e vagy akadályoz kialakult szemléletünk, világképünk.

Reméljük, hogy vizuális naplónkon keresztül megjelenített élményeink, tapasztalataink másokat is tettekre, kalandokra inspirálnak, de legalább segítenek jobban megismerni  önmagukat és a körülöttünk levő világot.

Csatlakozz hozzánk Te is és utazz Velünk!

 

PETŐ TÜNDE

Tünde az utazásaink motorja. Nyughatatlan természete újabb és újabb kalandokat, tapasztalatokat, kihívásokat igényel. Nincs megállás egy pillanatra sem, legfeljebb egy rövid alvásra. A munkahelyi munka monotonitása lemeríti “akkumulátorait”, melyet a az utazások során, aktívan kikapcsolódva tölt fel.

Fogékony a spirituális rezgésekre, az Anyatermészet vibrálására. Szenvedélye a túrázás, hegymászás, a korábban nem ismert kultúrák megismerése, megértése. Ha ilyen lehetőség épp nem adódik, akkor egy mozifilm vagy színházi előadásra feltétlenül szakít időt.

Általában Tünde végzi az utazási célpont feltérképezését, a nézni-látni-látogatni-kirándulnivalók listájának összeállítását.

Linkedin

 

 

Zsolt_inMorayZÁTROK ZSOLT

Mint egykori atléta, fontos számára a kihívásoknak való megfelelés. Mindegy, hogy mi a feladat, mindig jobban és jobban szeretné elvégezni. Pályafutását kórházi orvosként kezdte, de néhány év után az üzleti területre váltott.

Az évek során a fotózás, az utazások fényképes dokumentálása vált a hobbijává, továbbá amerre csak megfordulnak, előszeretettel ismerkedik a helyi ételekkel és elkészítési módjukkal, hazatérve pedig rendszeresen el is készíti őket.

Zsolt fotóz az utazások során és a vizuális naplóbejegyzések többségét is írja.

In their task sharing

GibraltarPanorama of SvolvaerIn the garden of the Taj MahalLaksaga riverBetween sand dunesAfter a successful Condor watchingThe top of the mountainSalt pond poolsAcropoliSunset Close to the peakOn the inca trailRovaniemi

*Hippokratesz mondása