Haarlem

Ne keverd össze a New-York-i Harlemmel! Haarlem a Spaarne folyó partján fekszik, Amszterdam közelében. Jelenleg az Észak-Hollandia tartomány fővárosa. Története a középkorig nyúlik vissza, melyet az építészete, a macskaköves, kanyargó utcák is jeleznek, melyek csodálatos sétákra ösztönöznek.

A bájos városkát mindössze 15 percnyi vonatúttal elérheted, az Amszterdami központi pályaudvarról 15 percenként indulnak vonatok. Az atmoszférája kellemes, egyes részein akár Amszterdamba is képzelheted magad, de itt nincs a hatalmas tömeg, a kavargás, minden nyugodtabb és békés, az élet lassúbb tempóban hömpölyög. Kiváló helyszín a kikapcsolódásra, a szemlélődő sétákra, a kellemes kávézásra vagy éppen kulináris élvezetekhez.

Water and Houses - Vízparti házakWindmill in the citycenter - Szélmalom a városközpontbanWater and Houses - Vízparti házakOld houses - Régi épületekDetails - Homlokzat részletCity centerCity center - VárosközpontCheese-shop - SajtboltAbout the atmosphere...- Ennyit a város hangulatáról...

Témakörök: Épületek, Hollandia.