Hát ez egy kicsit más!

Leszálláshoz készül a gép Katar fővárosában. Itt egy közvetlenül Kuala Lumpurba tartó gépre szállunk át. A Perzsa-öböl irányából ereszkedünk a Doha-i leszállópályára. A repülőtér területét az öböl feltöltésével szerezték a tengertől. A városközpont csillogó felhőkarcolóit szinte megérinthetnénk, olyan közelinek tűnnek. A sivatagi reptéren évi 15 millió utas fordul meg.

Üdvözöljük a közel-kelet 5 csillagos kapujában! – köszöntenek a hangszórókból. A váróban bóklászva azt is megértem, mit értenek ezen. Mindenfelé luxusmárkák boltjai. Órák csak háromezer euró felett (a békesség kedvéért inkább csak a legolcsóbb árakat említem).

Itt is van egy csoomó kiállított autó, mint a világ bármely más repterén, de ezek itt… McLaren sportkocsi, Bentley limuzin, csúcs BMW. Amott egy tuning Mercedes terepjáró (V8, biturbo), rajta felirat: nyerj meg! Ha reptér vámmentes boltjában 160 dollár felett vásárolsz, kapsz egy sorsjegyet.

A hely szelleme… az értelmetlen célokat szolgáló gazdagság fitogtatása vagy csak simán az olajdollárok szaga? A mobilommal lőttem két képet, hogy hihető legyen.

McLarenMercedes V8 biturbo - buy in a duty free shop and win - vásárolj a vámmentes boltban és nyerd meg!

Témakörök: Katar.