Intipata

Intipata romja az Inka-ösvény egyik legkevésbé ismert helyszíne. Könnyű elhaladni mellette, mert elrejtőzik az esőerdő sűrű növényzetében. A meredek teraszok és hosszú lépcsősorok 2800 méteres magasságban húzódnak, Macchu Picchu közelében. A Napkapu (Intipuntu)-tól egy órai erősebb túrával elérhető visszafelé haladva az ösvényen. Ha figyelmesen haladsz az ösvényen, az egyik kanyarból kitűnő rálátás nyílik a romokra, melyek rendeltetése a termelés volt. Valószínűleg a Macchu Picchu szentély számára termeltek itt, például burgonyát.

A lépcsősor alján egy tisztás található, mely egy meredély fölé nyúlik. A peremére ülve lélegzetelállító panoráma nyílik az Urubamba-folyó völgyére, az Andok gerinceire és csúcsaira.

First appearance - Első pillantás távolrólTerraces and stairs of Intipata - Intipata teraszai és lépcsői Amazing view - Elképesztő panorámaAmazing view - Elképesztő panorámaRuins - RomokRuins - RomokRuins - RomokBreathtaking panorama - Lélegzetelállító panorámaTündi at the Entrance of Intipata - Tündi az Intipata bejáratát jelző táblánál

Témakörök: Épületek, Peru.