Chullpas de Silustani

Chullpas de Sillustani, azaz a Szillusztáni tornyok ősi temetkezési helyként kerülnek említésre, de számos ponton sántítani látszik ez a teória. Építésük az inkák előtti időszakra nyúlik vissza. A hatalmas köveket olyan pontossággal dolgozták meg, illesztették össze, melyre nem igazán találtunk “épeszű” magyarázatot. A képeken láthatjátok, hogy a helyenként autóméretű köveket nem egyszerűen sima élűre faragták, hanem figyelembe vették az illeszkedő másik kövek méreteit, hajlatait, ívet. Az illesztések olyan szorosak, hogy egy papírlapot sem lehet közéjük csúsztatni.

A tornyok alsó részén szabályos nyílást hagytak. Egyes történészek azt állítják, hogy a halottakat ezeken a nyílásokon keresztül helyezték be az építményekbe. Évszázadok óta próbálták fosztogatni a tornyokat, többségüket a kincsvadászok lerombolták, felrobbantották.

Irányítótábla a tornyok feléA tornyok egy kiemelkedésen épültekNéhányat szinte teljesen szétbontottakMás tornyok alapja még állA tornyokat felrobbantották és kiraboltákPrecízen faragott köveket használtakA tornyokat felrobbantották és kiraboltákA helyszín igazán látványosAz űrhajó leszállóhely

A tornyok az Ayumara tó partján álló kiemelkedésen állnak. Az idegenvezetőnk szerint nem véletlen, hogy ide építkeztek. Az egész terület mágneses mező, mutatta, hogy az iránytűje itt nem működik. Lehet, hogy a hely különleges atmoszférája indította el bennünk a gondolatokat, de tény, hogy rövid idő alatt egy új történetet alkottunk Tündével, mellyel az inkák nyomtalan eltűnése magyarázható.

Az Ajumara tó közepén levő sziget platóját alkalmasnak találtuk űrhajó leszállóhelynek. Elméletünk szerint a Sillustáni tornyok egyféle “dimenziók közti átjárót” képeztek, melynek működését az inkák varázslói vagy papjai jól ismerték és a tornyokon keresztül egyszerűen egy másik síkra, létformába léptek vagy éppen egy távoli bolygóra települtek át. A tornyok szolgálhattak egyfajta bejáratként is az űrhajókba szálláshoz. Ez egyben magyarázná azt is, miért nem találtak csontokat vagy egyéb maradványokat a tornyok szétbontásakor.

Napokig bővítettük, finomítgattuk a sztori részleteit. A bizonyítás még előttünk áll, mindenesetre jó szórakozást nyújtott a teória megalkotása.

 

A legnagyobb torony maradványaiTündi eltörpül az hatalmas kövek mellett. Alul egy

 

Témakörök: Emlékhelyek, Épületek, Peru.