Perui pelikánok

A paracasi kikötőben és a Ballestas-szigeteken egyaránt számos pelikánt láttunk, melyek a dél-amerikai partok mentén mindenfelé előfordulnak. A barna pelikán (Pelecanus occidentalis) és alfaja a perui pelikán (Pelecanus thagus) halakkal táplálkozik, melyet a levegőből a vízbe zuhanva kapnak el. A perui alfaj mérete csaknem duplája a barnáénak. Testtömege elérheti a 7 kg-ot, míg testhossza a másfél métert is!

A perui pelikán 2008 óta rajta van a a veszélyeztetett fajokat felsoroló vörös listán (IUCN Red List).

Brown pelicans - Barna pelikánokBrown pelicans - Barna pelikánokPeruvian pelicans - Perui pelikánokParacas harbour - Paracas-i kikötő

Témakörök: Állatok, Peru.