Huacachina oázis és a dűnék

Egy legenda szerint a Huacachina akkor keletkezett, amikor egy gyönyörű hercegnőt fürdőzés közben meglesett egy fiatal vadász. Amikor a lány ezt észrevette, elmenekült. Hátrahagyott fürdőtála lagúnává változott, futása közben lebegő ruhája fodraiból pedig a környező homokdűnék formázódtak. Úgy beszélik, hogy a gyönyörű lány sellőként él az oázis tavában még ma is. Aki látja fényképezze le!

A Huacachina Peru délnyugati részén található. Egy kis természetes tó ez, melyet pompázatos homokdűnék ölelnek körül. A homok méterről méterre közelebb mozog az épületekhez és a kicsiny tóhoz.  A peruiak kedvelik ezt a helyet, melyet az is jelez, hogy az új 50 Sol-os bankjegy hátoldalán a Huacahcina látható. A településnek mintegy száz lakója van, akik jól megélnek az idelátogató turisták kiszolgálásából. Nincs itt semmi, csak a sivatag, mégis egy sor nagyszerű kalandot kínál: finom ételek kipróbálása, csónakázás a tavon, dűne-sí, dűne-rodeó, a sivatagi naplemente megfigyelése egy dűne tetején lovagolva – mind-mind nagyszerű programlehetőség.

HuacachinaSand dunes - HomokdűnékSand dunes - HomokdűnékSand dunes - HomokdűnékSand dunes - HomokdűnékSand-drawing - HomokrajzokLost in a desert - Elveszve a sivatagban

Témakörök: Peru, Természet.