A Színes-kanyon csodája

Az egyiptomi Sinai-félsziget belseje szélsőséges éghajlatú, zord vidék. Fakó és kopár kősivatag, ameddig a szem ellát. Az izzón forró, napszíttán sápadt táj azonban ne riasszon el senkit! A hegyek között olyan fantasztikus geológiai képződmények bújnak meg, mint például a Színes-kanyon.

A terepjáróból kiszállva gyalogosan indultunk neki és rövidesen feltűnt előttünk egy egyre szűkülő hasadék. Mintha egy régen kiszáradt folyó medrében lépegetnénk. Nem is sejtettük, hogy a kopár sivatagban ilyen fantasztikus dolgokra bukkanhatunk. A 800 méter hosszú kanyon néhol méteresre szűkülő, de 30-40 méteres magasságba fölénk emelkedő falai között sétálva az idő, a szél és a víz erejét csodálhatjuk, melyek évezredek alatt alkották meg csodás művüket.

Barren landscape - Kietlen tájTünde %26 Zsolt at the entrance point - A kanyon bejáratánálBarren landscape - kietlen kősivatagRock formation - Szikla-alakzatRocks and stones everywhere - Kövek és sziklák mindenfeléRocks and stones everywhere - Kövek és sziklák mindenfeléTraces of life - Az élet nyomai

Homokkő falakat a természet alkotóerejét demonstráló “festmények” díszítik. A kőzetben lerakódott ásványok pompázatos képeket alkotnak, mintha a Nagy Tervező kedvét lelte volna a színekkel való játékban. A színeket főleg vas- és magnéziumoxidok adják. Nem láttunk hasonlót másfelé és nem is hallottunk róla.

Giant locked into stone - Kőbezárt óriásGiant locked into stone - Kőbezárt óriásLike a flower - Mint egy virágSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekSwirling colors - Kavargó színekNude girls - Női aktNude girls - Női akt

Témakörök: Egyiptom, Természet.