Időutazás Indiában

Agrai állomásra este nyolckor, körülbelül fél órával a vonat menetrend szerinti indulása előtt értünk ki. A várócsarnokban az Indiában szokásos nagy tömeg és zsibongás fogadott minket. A menetrend táblán ott virított az indulási idő. Nincs késés jelezték. Akkor minden rendben, örvendeztünk.

Elérkezett az idő, de a vonat nem jött. A táblán viszont átírták az érkezést fél órával későbbre, majd hamarosan egy órára, kettőre, négyre módosították, majd nem történt semmi. Közben eluntuk az ácsorgást, minden pad foglalt volt és mindenfelé emberek hevertek a kövezeten. A fali repedésekből patkányok rohantak ki és vissza, a sínek között is kergetőztek, nem nagyon volt kedvünk a puszta földre ülni. Vettem hát egy köteg napilapot és szépen “leszőnyegeztünk” magunknak egy placcot. Középre tornyoztuk a csomagokat és körben letelepedtünk.

Hajnal három felé még sehol nem volt a vonat. Ekkor döntöttünk úgy Nádai Laci barátommal, hogy ez az utazás egyfajta csúcspontja, melyet időszerű megünnepelnünk. Bár nem dohányzom rendszeresen, az utazás egy különleges pillanatának megkoronázására még az első napokban eltettem egy köteg szivart (amint azt a Függetlenség Napjában Will Smith-től és Jeff Goldblum-tól ellestem). Most akkurátusan elővettük és komótosan rágyújtottunk. Így mulatnak a magyar urak India kellős közepén, patkányok által körülrajongva.

Hungarians making fun in India - Így mulat egy magyar úr Indiában

Hungarians making fun in India (Zsolt with Laszlo Nadai) – Így mulat egy magyar úr Indiában (Nádai Laci barátommal)

 

Crowd in a railway station - Várakozók a vasútállomásonSleeping on a raw concrete - A peron betonján alszik...Rats in each corners - Minden repedésből patkányok bújtak elő

A vonat végül hajnali fél öt körül érkezett. Nyolc óra késés, atyaég!- mondtuk. Nono! Nem úgy van az! A vonat oda-vissza jár a vonalon, minden irányban összegyűjt pár óra késést. Valójában két hónappal és tíz nappal ezelőtt kellett volna érkeznie…

Az időutazást már réges-régen felfedezték Indiában!

 

 

 

 

Témakörök: Emberek, India.