Ngorongoro-kráter

A Ngorongoro-kráter mérete alapján a világ második legnagyobb krátere. Egy hatalmas vulkán felrobbanása és összeomlása után keletkezett évmilliókkal ezelőtt. A hegy maradványa 2500 m-es magasságba nyúlik.

A kráter átmérője 16 km, mélysége 610 m. Magas falai kitűnő természetes védelmet és élőhelyet teremtenek a területén élő több tízezernyi állatnak. A kráter közepén szezonális sós tó van, melyet patakok táplálnak. A terület 1979-ben vált az UNESCO Világörökség részévé.

A Kilimanjaro megmászását követően látogattuk meg a krátert, ahol az öt legveszélyesebb afrikai vad közül (oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, kafferbivaly) négyet is láttunk (leopárd kivételével). Karnyújtásnyi távolságból figyelhettük meg egy sereg, korábban csak a természetfilmekben látott állatot, zebrákat, gnúkat, antilopokat, struccokat, flamingókat, orrszarvúkat, varacskos disznókat, stb. Bár látogatásunk nem a nagy állavonulás időszakára esett, így is százával kerültek elénk a vadállatok. Az egyik legkülönösebb látvány egy oroszláncsapat volt, mely éppen egy hatalmas fa ágai között pihent. Ez a szokatlan viselkedés csak ritkán látható.

View from the edge - Panoráma a kráter peremérőlFlamingos in crater-lake - Flamingók a kráter-tóbanGazellas - GazellákGazellas - GazellákVisitors - LátogatókZebras - ZebrákGnus - GnúcsordaElephant - Egy magányos elefántRhinoceros mother and child - Rhino mama és borjaKaffers - KafferbivalyokYoung male lion - Fiatal hímoroszlán Lion on tree - Oroszlán a fánMale baboon - PáviánhímMale baboon - PáviánhímThe circle of life - Az élet körforgása

Témakörök: Állatok, Tanzánia, Természet, Világörökség.